Stalen profielen bestaan uit enorm veel vormen en diktes. De ene vorm kan meer druk- en wringkrachten opvangen dan de andere. Hoe meer krachten een profiel kan afdragen ten opzichte van het gewicht, hoe efficiënter het profiel is. De meest efficiënte vorm om druk- en wringkrachten op te vangen is een cirkel. Buisvormige profielen hebben echter twee grote nadelen: ze zijn moeilijk te verbinden en het is quasi onmogelijk om er platen tegen te monteren.

Een iets minder efficiënte vorm dan de cirkel is het vierkant. Vierkante kokerprofielen zijn makkelijker te verbinden dan buisprofielen. Ook platen schroeven tegen vierkante kokerprofielen is mogelijk. Het nadeel is dat de verdikking van de verbindingsstukken in de weg zit indien platen tegen de vierkante kokerprofielen geschroefd worden.

De vorm van het Skellet profiel lost deze nadelen op! De voordelen van het sterke kokerprofiel blijven behouden en door de teruggelegde hoeken zitten de verbindingsstukken nooit in de weg als er platen tegen de Skellet profielen geschroefd worden. De meest complexe verbindingsstukken kunnen worden toegepast, zonder dat deze elkaar in de weg zitten.

Elk Skellet profiel heeft gaten op een raster van 25mm. Deze worden gebruikt om de profielen te kunnen verbinden door middel van blindklinknagels. Dit gatenpatroon zorgt voor een enorme maatvastheid en flexibiliteit, zowel in ontwerp als tijdens het bouwen. Een gemak voor zowel tekenaar als monteur!

Het Skellet bouwsysteem bestaat enkel uit geboute en geriveteerde verbindingen. Deze kunnen losgemaakt worden zonder het profiel of de verbindingsstukken te beschadigen. Deze profielen kunnen hierna perfect hergebruikt worden in een ander project.

De teruggelegde hoeken en het raster aan gaatjes geven het Skellet profiel de eigenschap dat kleine profielen perfect gekoppeld kunnen worden tot terug een lang profiel. Zo ontstaat bij het gebruik van Skellet quasi geen zaagafval.

Het Skellet profiel is veelzijdig en circulair inzetbaar. Tevens is het een perfect voorraadproduct!

De vorm van het profiel en het raster van gaatjes geven het Skellet profiel de unieke combinatie van eigenschappen: licht, flexibel en circulair!