HET BOUWSYSTEEM
ÉÉNZELFDE VORM VAN PROFIEL VOOR ALLE CONSTRUCTIEVE TOEPASSINGEN
HET BOUWSYSTEEM
ÉÉNZELFDE VORM VAN PROFIEL VOOR ALLE CONSTRUCTIEVE TOEPASSINGEN

Skellet is een bouwsysteem dat gebruikt kan worden bij verschillende toepassingen. Het systeem bestaat uit twee stalen profielen en een scala aan verbindingsstukken. Het skellet-profiel is een kruisvormige, stalen koker met terugliggende vlakken waarin om de 25 mm gaatjes werden geponst. Dankzij deze gaatjes wordt er een raster gecreëerd dat de garantie biedt tot maatvast bouwen. Elk verbindingsstuk werd ontwikkeld met dezelfde gaatjes en kan daarom telkens aansluiten op dit raster waardoor bouwen met skellet heel toegankelijk wordt voor elke (zelf)bouwer.

De symmetrische koker heeft in zijn omtrek 4 werkvlakken waartegen beplaat kan worden en 8 terugliggende vlakken waarin connecties kunnen gemaakt worden met een scala aan verbindingsstukken. Alle verbindingsstukken worden vervaardigd uit dun plaatstaal. De kokerprofielen kunnen om de 25 mm gekoppeld worden door middel van de verbindingsplaatjes en structurele blindklinknagels (rivetten). Ook schuin geplaatste profielen kunnen gekoppeld worden met de orthogonaal geplaatste profielen door middel van scharnierende verbindingsstukken. De meest eenvoudige verbinding is de T-verbinding. Met het skellet bouwsysteem kunnen niet alleen stalen constructies worden gemaakt voor gebouwen, maar ook constructies voor andere toepassingen zoals bijvoorbeeld industriële rekken, transportbanden, rollenbanen, stellingen, dakconstructies,…etc.

LICHT PROFIEL VOOR ZWARE TOEPASSINGEN

Het lichte skellet profiel (skellet 751) kan gebruikt worden bij zware toepassingen, zoals woningen. Draagbalken in constructies voor het maken van grote overspanningen kunnen samengesteld worden met 2 of meerdere skellet-profielen die in de hoogte verbonden worden met balkplaten. Op deze manier wordt een vakwerk gecreëerd waarmee zware belastingen kunnen worden opgevangen. Een balk kan op verschillende hoogtes samengesteld worden maar wanneer men beperkt is in hoogte, zoals bijvoorbeeld bij een tussenvloer, dan kan de balk ook in de breedte uitgebreid worden.

Wanneer het 751-profiel niet meer volstaat kan het 1002-profiel bijspringen of het profiel vervangen wanneer het om erg zware toepassingen gaat zoals het bouwen van een industriehal. Het profiel kan eveneens gebruikt worden om spanten samen te stellen om die zware overspanningen aan te kunnen.